Prešov navštívil Dedo Mráz z Ruska

07.12.2011 Prešov

Mesto Prešov dnes, už po 16-ty krát, vítalo príchod svätého Mikuláša tradične pred budovou radnice. Program pre deti začal o 16:00 hod. a odštartovala ho snežná šou detí zo súkromného centra voľného času Ebony. Celý program bol sprevádzaný neodmysliteľnými postavami tohto sviatku a to Mikulášom, anjelom a čertom.

Po vystúpení detských mažoretiek Diridoniek sa na pódiu objavil ruský Ded Moroz z rozprávkového kráľovstva nachádzajúceho sa vo Velikom Usťugu, ktoré je oficiálne pod ochranou Unesca. Spolu s ním prišiel na pódium aj primátor mesta Pavel Hagyari a predseda PSK Peter Chudík a tí potom spoločne s deťmi rozsvietili vianočný stromček.

Program pokračoval vystúpením tohtoročnej slovenskej superstár Simony Feckovej, ktorá sa vo svojom prvom čísle predstavila so známou pesničkou Hallelujah. Spolu s ňou sa na pódiu objavili aj deti z centra voľného času ABC, moderné gymnastky ŠK Tatran Prešov, mažoretky FLOWERS a TK BOUNCE.

Vystupovalo sa aj po tme

Počas programu sa na pódiu vyskytli nečakané výpadky prúdu. Najprv prestali fungovať mikrofóny a následne na to zhaslo osvetlenie pódia spolu s vianočnou výzdobou mesta. Deti to však neodradilo a spolu s účinkujúcimi sa pustili do pokračovania tohtoročnej Mikulášskej nádielky aj po tme.
 
Tomáš Drobňák
 
 

Vyberte región